Kindercoaching

Op de volgende dagen is het mogelijk om hieraan deel te nemen: maandag, vrijdag ochtend tot 12.00 uur en zaterdag. Tijden zijn in overleg met de coach. Deelname voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kosten per uur €85,00
Je krijgt een factuur bij je geplande afspraak mee.

Graag voor deelname contact opnemen via e-mail info@ponyrijdenpatricia.nl

Wij willen dan het volgende van je weten:

  • Naam
  • Adres
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer
  • e-mailadres
  • Geboorte datum
  • Hulpvraag

Als ouder wil je dat je kind gelukkig en zorgeloos is. Maar ondanks dat je als ouder zo je best doet, kan het gebeuren dat je kind niet zo lekker in zijn of haar vel zit. We zien tegenwoordig vaak dat kinderen het contact met zichzelf kwijt zijn. Kinderen lopen vast en vertonen bijvoorbeeld gedrag waar het kind zelf, maar ook de omgeving van het kind geen raad mee weet. Dit komt deels door de huidige maatschappij waarin we leven. Er moet veel, de focus ligt veelal op presteren, ook op school. Hierdoor kunnen kinderen uit balans raken, waardoor ze niet lekker in hun vel gaan zitten. Daarom is het belangrijk dat kinderen weer in contact komen met zichzelf, hun zelfvertrouwen terug krijgen en zichzelf mogen blijven in deze drukke maatschappij. Daarom is het belangrijk dat kinderen weer in contact komen met zichzelf, dat kinderen weer kunnen en mogen stralen en hun eigen kracht terug vinden. Respect, begrip en (h)erkenningg, maar ook loslaten zijn hierin sleutelwoorden.

Weet je even niet meer hoe je je kind kan helpen dan kan ik als kindercoach je kind en jou als ouder begeleiden bij het oplossen van het probleem. Het kind komt (weer) in zijn/haar eigen kracht te staan. Om dit te realiseren maak ik onder andere gebruik van visualisatie oefeningen, gesprekken, (aardings) oefeningen, tekenen, spelenderwijs bewustwording, om zo het kind op weg te helpen. Dit doe ik in mijn praktijk, maar ik heb een nieuwe vorm van kinder-coaching toegevoegd; de paarden van Patricia!

Omgang met paarden en dieren in het algemeen maakt vaak dat mensen zich makkelijk kunnen openen. Paarden geven hele directe en eerlijke feedback als zij in contact zijn. Toch is dit niet kwetsend omdat een paard geen waardeoordeel heeft over wat zich voordoet.

Begeleiding met paarden kan worden ingezet wanneer een kind niet lekker in zijn of haar vel zit.

Deze vorm van begeleiding is laagdrempelig en maakt juist daarom veel los. De paarden weerspiegelen de gemoedstoestand van het kind en verleggen tegelijkertijd de focus van de problematiek naar de oplossing. Een kind dat zich niet begrepen of gehoord voelt, zal zich afsluiten en zijn gedrag veranderen waardoor wij ze lastig, vervelend of zelfs onhandelbaar in de omgang vinden. Samen met het paard kunnen we ervoor zorgen dat je kind zichzelf goed leert kennen. We gaan dan ontdekken waar je kind goed in is, wat hij/zij moeilijk vindt, welke eigenschappen er bij jouw kind horen en wat hij/zij leuk en minder leuk vindt. Misschien komen we er ook wel achter wat voor je kind fijn is op momenten dat hij/zij iets lastig vindt. Kinderen leren over zichzelf door dingen te ontdekken en dingen te doen. Door dingen met het paard te doen, zien kinderen onmiddelijk de reactie van het paard op wat zij doen. Het nemen van een obstakel samen met het paard kan vergeleken wordenn met iets wat moeilijk is in het dagelijks leven van een kind.

Spelenderwijs leren zij hun grenzen kennen en hun ruimte innemen. Maar vooral kunnen zij laten zien wie ze zijn. Paarden voelen de puurheid van een kind.

De band tussen kinderen en paardeb is speciaal. Kinderen hebben een prachtige ‘eigen’ wijsheid, zijn authentiek, onbevangen en intuïtief ingesteld. Kinderen Reageren vrijer op positieve en negatieve gevoelens en situaties dan volwassenen. Als een kind zich vrij voelt, kan het goed laten zien waar het gelukkig van wordt.

Voor wie zou dit nu heel fijn zijn: Kinderen vanaf 4 jaar, die:

  •  meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken;
  •  een vol hoofd hebben, veel in hun hoofd zitten;
  •  vast lopen in de huidige drukke maatschappij;
  •  hoog-gevoelig zijn;
  •  niet lekker in hun vel zitten;
  •  stil, teruggetrokken zijn;
  • een dierbaar iemand verloren is;
  • die een scheiding moeilijk kunnen verwerken;
  • last hebben van overprikkeling;
  • concentratieproblemen hebben;
  • moeite hebben met structuur/planning;
  • last hebben van hun eigen perfectionisme;

Tijdens sessies werken we, in ontspanning en spel, aan meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid, concentratie, vermindering van angst, en wat ook maar nodig is, met beleving van natuur, spel en dier.
Heeft jou kind hier ook behoefte aan of loopt je kind ergens tegenaan in het leven en weet jij als ouder even niet meer hoe je je kind kan helpen? Dan is kinder-coaching met paarden een mooi middel om je kind weer in zijn/haar kracht te zetten.

Wil je meer weten hierover of heb je vragen? Neem contact op via het contactformulier.

Groet Anita en Patricia