Ons verhaal

Rakker was de allereerste pony. Ze heeft al heel wat rondjes mogen maken samen met Patricia. Veel kinderen hebben door hen het ponyrijden en de omgang met pony’s onder de knie gekregen. Omdat het steeds drukker werd kwam Happy erbij. Maar Happy kwam niet alleen. Ze bracht haar veulen Sunday mee. Ondertussen bleven de leerlingen maar komen. Daarom kwam Beauty het team versterken en ook Sunday was er klaar voor om in de lessen mee te rijden. Zo liep het aantal op naar vier Shetlandpony’s.

Het werd de hoogste tijd om de lessen op te splitsen in beginnerlessen en groepjes gevorderden ruiters. Carmen ging de beginnerlessen geven, zodat Patricia zich kon focussen op de gevorderden.

Kleine kindjes worden groot. Daarom zijn er inmiddels niet meer alleen Shetlandpony’s. Ellen, Nikky en Cosmo rijden al een aantal jaar mee en Martes is er in november 2013 bijgekomen. Sinds de zomer van 2014 zijn wij helemaal blij met Enia, Roan en haar veulen Odin. Toen Enia bij ons kwam was zij al drachtig van Stitch. Hij werd geboren op 18-06-2015 en zijn helemaal trots op hem. In januari 2016 is daar onze lieve Whitney nog bijgekomen zodat wij nu 5 mooie zwarte sport shetlanders hebben. Oktober 2016 liepen we tegen Lavie aan alweer een mooie grote zwarte sport shetlander, dus nu 6 knapperts van shets. Chico kwam niet heel lang daarna, een D-pony ruin maakt ons pony totaal nu 16.

Benieuwd naar onze pony’s? Kijk voor foto’s onder het kopje ‘De Pony’s.

..En nu

Veel kinderen hebben het ontzettend naar hun zin bij ons gehad en hebben dat nog steeds. Ook wij geven al jaren met veel plezier de lessen aan onze leerlingen en zijn erg trots op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. Vele veranderingen hebben ons gebracht naar waar we nu zijn. En we blijven zoeken naar verbeterpunten, want we willen nóg meer kwaliteit. Wij willen de beste blijven.

Ons merk

Ponyrijles op maat, dat geven we al vanaf 1999. Omdat we geloven in de unieke kwaliteiten van elk kind en elke pony. Wij streven ernaar om onze leerlingen echt goed te leren ponyrijden tot in het kleinste detail. Daarom zijn de lessen opgedeeld in kleine groepen, waarbij de beginners privéles krijgen.

Zo zijn we er zeker van dat elk kind zo effectief mogelijk les krijgt binnen zijn/haar kunnen en wensen, onder persoonlijke begeleiding.

Onze missie

Kinderen komen om iets te leren en voor hun plezier. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen het gevoel hebben dat ze ergens bijhoren: saamhorigheid. Bij Ponyrijden Patricia staat iedereen voor elkaar klaar. Kinderen helpen elkaar waar mogelijk en hebben veel plezier met zowel elkaar als met ons.

Daarnaast moet iedereen zich bij ons op zijn/haar gemak voelen binnen een veilige omgeving: geborgenheid. Hierbij is van groot belang dat er op de juiste manier met pony en kind wordt omgegaan: alles op een (dier)vriendelijke manier. Ieder kind leert in zijn/haar tempo. Hier staat totaal geen druk achter. Wie meer tijd nodig heeft om iets onder de knie te krijgen, krijgt alle tijd. Wij passen ons aan de kinderen aan. Dat maakt ons tot wie we zijn.

Nieuwsgierig?

Wij vinden het leuk als je een kijkje komt nemen bij ons. Voor vragen neem je contact met ons op.

 

Sinds november 2018 zijn wij een erkend leerbedrijf.

Aangesloten bij Manege & Ruiterbond sinds 01-03-2021.

Keurmerk Welzijn & Veiligheid sinds 10-01-2022.

Huisregels

Voor de veiligheid van mens en paard gelden de volgende huisregels.

 

 1. Aanwijzingen van het stalpersoneel en van instructeurs dienen door een ieder te worden opgevolgd.
 2. Ruiterzone alleen toegankelijk voor onze ruiters, juffen, verzorgers en personeel. Of op aanwijzing van een van onze medewerkers. Naar de wc gaan mag natuurlijk wel.
 3. Roken is NIET toegestaan op het gehele Ponyrijden Patricia terrein en voor bij de longeerbak. (in het zicht van onze ruiters)
 4. Wie rijdt, dient de rijbaanregels te kennen. Deze regels zijn te vinden bij de ingang van de grote rijbak.
 5. Het is niet toegestaan zelf paarden of pony’s te voeren.
 6. Het is niet toegestaan op eigen gelegenheid de weilanden in te lopen en zelf pony’s en paarden te halen.
 7. De paden dienen altijd netjes te zijn. Harnachement en gereedschap dienen direct na gebruik te worden opgeruimd evenals de eventuele mest.
 8. Pony’s en paarden dienen vastgebonden te worden met een halstertouw en nooit aan het hoofdstel.
 9. Honden dienen in en op het gehele manegecomplex aangelijnd te zijn. U dient de behoefte van uw hond zelf op te ruimen en in een plastic zak te verpakken voor u het in de prullenbak gooit.
 10. Fietsen dienen op de daarvoor bestemde plaats geparkeerd te worden.
 11. Wij hanteren een maximum gewicht van 85 kg voor onze ruiters. Per pony moeten we kijken naar gewicht van de ruiter en daarop een pony keuze maken.
 12. Voor toeschouwers geld dat er rust rondom de rijbaan gevraagd word, i.v.m. het kunnen schrikken van de pony’s en de concentratie van ruiters en juffen.