Leskaart

Je bent verplicht een leskaart te kopen wanneer je bij Ponyrijden Patricia rijdt. Een leskaart bestaat uit dertien lessen en kost voor kinderen t/m 15 jaar €221,-, voor de ruiters van 16 en 17 jaar zijn de kosten €240,50,- en voor volwassenen €279,50. Van de dertien lessen mag de ruiter een les gratis missen, mits de afmelding tijdig wordt doorgegeven (kijk voor meer informatie hieronder bij ‘Afmelden’). Wanneer de leskaart verreden is, word je daarover via e-mail tijdig geïnformeerd. Voorafgaande aan de start van de nieuwe leskaart moet de betaling voldaan zijn.

Afmelden

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer niet kunt ponyrijden. Meld je dan tijdig af. Afmelden kan tot 18.00 uur op de dag voorafgaande aan de lesdag via: whats-app, sms, bellen of mailen. Let op! De afmelding is pas definitief bij reactie dat de afmelding staat genoteerd. Graag ontvangen we de afmelding zodra bekend is dat de les niet kan worden gevolgd. Wanneer er te laat wordt afgemeld, ook bij ziekte, wordt deze les in rekening gebracht (we schrijven dan een les van de kaart af). Op deze manier kunnen inhalers de gaatjes opvullen en heb jij ook de kans om je les in te halen wanneer je een keer niet kan ponyrijden.
Let op! Bij langdurige afwezigheid (denk daarbij aan gips, operaties etc) dan tellen wij de lessen gewoon door. Binnen de periode dat de leskaart loopt kun je de lessen natuurlijk inhalen. Vermeld dit dan wel bij de afmelding zodat hier rekening mee gehouden kan worden. De inhaallessen worden gepland op plekken waar kinderen zich afmelden, hiervan zijn we afhankelijk en er is  geen garantie van voldoende plekjes.

Vakantie

Tijdens de kerstvakantie heeft iedereen twee keer geen ponyrijles. Verder gaan de lessen in alle vakanties gewoon door (of het moet anders staan aangegeven bij ‘nieuws’ op deze website). Laat het ons dus tijdig weten als je op vakantie gaat. Afmelden tijdens de vakanties, m.u.v. de kerstvakantie en zomervakantie, gaat ten kosten van te missen les tenzij je ervoor kiest om deze in te halen (zie hierboven bij ‘inhalen’).
Geef een 1,5 week voor de zomervakantie (basisschoolvakantie wordt hierbij aangehouden) door, wanneer je niet kunt komen ponyrijden. Je kaart wordt dan in die periode stil gezet. Ben je te laat met doorgeven, dan wordt de kaart zoals normaal doorgeteld. Wanneer je op de kaart dan nog een les mag missen, kun je deze voor je vakantieperiode gebruiken. De zomervakantie dient via de mail te worden doorgegeven, pas dan wordt je leskaart bevroren. Je ontvangt hier dan ook een bevestiging van.

Stoppen

Het kan natuurlijk zijn dat ponyrijden niet helemaal je ding is, dat is helemaal niet erg. Leuk dat je het hebt geprobeerd. Geef op tijd aan, via de mail, dat je wilt stoppen met ponyrijden. Dan geven wij aan hoeveel lessen je nog op je kaart hebt staan. Aan het einde van je kaart kun je dan afscheid nemen van de pony’s. Als je wilt stoppen terwijl er nog lessen op je kaart staan, dan komen de lessen op de kaart te vervallen. Er wordt geen geld terugbetaald. Let daarom op dat wanneer je een nieuwe kaart bent gestart (en de kaart is nog niet betaalt), deze wel in rekening wordt gebracht.