Zomervakantie

 

Geef voor 15-07 door wanneer je in de zomervakantie niet komt ponyrijden. Dit kan alleen via de mail en je ontvangt hier altijd een bevestiging van. Bij het tijdig doorgeven van je vakantie bevries je de leskaart en worden er geen afmeldingen geteld. Geef je de zomervakantie op een andere manier door word deze niet verwerkt. Geef je later dan 15-07 door wanneer je afwezig bent, word je afmelding op de normale manier verwerkt.

Alle afmeldingen voor  de zomervakantie die vanaf 16-07 worden doorgegeven zullen als een normale afmelding worden verwerkt op de leskaart.

Wij maken altijd een vakantie planning voor de hele zomervakantie. Het kan zijn dat je op andere tijden/ dagen word ingedeeld tijdens de zomerperiode. Je ontvangt hier voor de zomervakantie een planning voor via de mail. Wij houden zoveel mogelijk rekening met je vaste dag en tijd.

Wil je graag extra komen rijden in de zomer dat kan. Neem daarvoor contact op met Patricia. 

Tijdens het ponykamp, 25-07 t/m 29-07 gaan de reguliere lessen niet door!

 

Tropenrooster

Maandag 05-09 en dinsdag 06-09 hebben wij weer tropenrooster.

Wat houd het tropenrooster precies in: Onze ruiters komen dan in en korte broek en gymschoenen ponyrijden. GEEN SLIPPERS! Een cap is natuurlijk wel verplicht. De pony’s krijgen geen zadel op hun rug en geen peesbeschermers om. We gaan dan iets leuks met water doen, dus je kunt nat worden. Veel plezier!

 

Keurmerk

Met trots mag Ponyrijden Patricia het keurmerk Welzijn & Veiligheid dragen.

 

 

Manege en Ruiterbond

In mei ontvangen onze ruiters voor de eerste keer het Manege en Ruiterbond magazine. Heel veel leesplezier!

 

 

 

TIPS VOOR DE WINTER

– Wanneer het vriest trek gerust een skibroek over je rijbroek aan. (let op alleen bij vorst)
– Koude voeten. Een plastic zakje om je voeten kan helpen. Zorg er ook voor dat je laarzen niet te strak zitten, lucht is een goede isolatie.
– Bij de Boerenbond verkopen ze thermo-rijlaarzen. Deze vallen in prijs erg mee.
– Een regenjas over je paardrij-jas tegen de wind. Ponyrijden Patricia-jas is ook wind/waterdicht
– Trek meerdere lagen aan. Dit is erg belangrijk. Beter meerdere laagjes dan 1 dikke trui.
– Ook een muts op tijdens het poetsen helpt. De warmte kan dan niet makkelijk via het hoofd weg.

TIP: Onder het kopje Eigen merk kun je onze eigen kleding, vesten en mutsen vinden.

 

RAKKERLESSEN voor de allerkleinste

Voor onze kleine rakkers bieden wij Rakkerlessen aan. Deze zijn speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar t/m de leeftijd van 3 jaar. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons al instromen bij de beginnerslessen.

Bij Ponyrijden Patricia is alles begonnen met de pony Rakker. Zo zal het bij jullie kleine rakker oftewel kleine deugniet of klein boefje ook gaan beginnen met de Rakkerles. We willen een hele leuke ervaring meegeven aan kinderen om zo al vroeg op een plezierige manier in aanraking te komen met pony’s. Ze gaan dan lekker de pony een beetje borstelen en daarna een rondje op de rug van de pony rijden. Dit alles op een ongedwongen speelse manier. 

Een Rakkerles duurt een half uur en de kosten voor deze ervaring bedraagt €16,50. Ze hebben dan individueel les en je mag er als ouder bij blijven. Voor vragen neem gerust contact met ons op via de mail info@ponyrijdenpatricia.nl of 06-10768015. Onder het kopje Rakkerlessen kun je zelf een Rakkerles inplannen.

Eerste Waarderingssubsidie Rookvrije Generatie uitgedeeld

Wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid) heeft vanmiddag 27 mei de eerste waarderingssubsidie voor een rookvrij buitensportterrein uitgereikt aan Ponyrijden Patricia de Drie Elzen in Stiphout. Eigenaresse Patricia van Oorschot mocht een cheque van € 1.000,– in ontvangst nemen.

De gemeente Helmond wil het rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is al 20 jaar rookvrij en geeft daarmee het goede voorbeeld.

Het ontvangen bedrag wordt besteed aan een update van de theorielessen voor de jonge ruitertjes van de rijschool. De zelf ontwikkelde cursus “Een paard is geen fiets” krijgt nu een echt leerboekje dat de kinderen thuis met de ouders kunnen doornemen. In dit boekje wordt ook uitgelegd waarom pony’s en paarden helemaal niet van roken houden en dat roken in de buurt van hooi en stro ook erg gevaarlijk is.

Opening Kingdrive in Helmond

De pony’s van Ponyrijden Patricia openen op vrijdag 06 oktober de Kingdrive in Helmond

www.facebook.com/Hoefslag/posts/1473493362740850

Geknipt bij de pony’s

Fotografe Cindy Boselie trekt regelmatig Stiphout en Warande in om mensen die
op de gevoelige plaat vast te leggen en met hen een praatje te maken.

Ponyrijles op maat bij Ponyrijden Patricia

Patricia van Oorschot heeft al haar hele leven lang een passie voor paarden én zij houdt van kinderen. Haar ponyrijschool De Drie Elzen aan de Elsdonk is dan ook echt een plek waar liefde en plezier perfect samengaan, onder de terechte noemer Ponyrijden Patricia.