Hemelvaart en 2de pinksterdag

 

Op Hemelvaartsdag en 2de pinksterdag gaan de lessen gewoon door.

Graag tijdig afmelden mits je niet aanwezig bent bij de les. 

 

Ponykamp 2023

Opgeven voor ons jaarlijks ponykamp kan nog tot en met 04 juni, daarna sluiten we de inschrijvingen.

Meer info en het inschrijfformulier vind je onder het kopje Ponykamp op deze website. 

Leuk wanneer je mee gaat, we hebben vet te gekke activiteiten op de planning staan. 

 

Keurmerk

Met trots mag Ponyrijden Patricia het keurmerk Welzijn & Veiligheid dragen.

 

 

Zomervakantie 2023

Geef op uiterlijk 07-07 door via de mail wanneer je met vakantie bent tijdens de zomerperiode zodat je de leskaart kunt bevriezen. Wanneer je nu al weet wanneer je weg, graag al de vakantie aan ons doorgeven.

De zomervakantie is van 17-07 t/m 26-08. Tijdens de eerste week  van 17-07 t/m 21-07 vervallen de lessen i.v.m. ons jaarlijks ponykamp. Wil je graag meegaan met ons kamp? Je kun je jezelf inschrijven onder het kopje ponykamp op deze website. Blijven slapen is niet verplicht en je vriendje of vriendinnetje mag gezellig mee.

De zomervakantie afmelding word alleen via de mail verwerkt (info@ponyrijdenpatricia.nl), na verwerking van je vakantie in ons rooster ontvang je daar een bevestiging van via de mail. We geven dan aan voor welke lessen je bent afgemeld, Graag bij de afmelding aangeven van wanneer tot wanneer je weg bent . (bv 17-07 t/m 21-07) We maken namelijk een vakantieplanning en we schuiven dan ook met lessen wanneer er te weinig ruiters of juffen zijn. Krijg je geen vakantie planning doorgestuurd heb je gewoon les op je vaste lesdag en tijd (buiten de afmelding die je hebt doorgegeven). Bij wijziging van lesdag of tijd ontvang je van ons een vakantieplanning via de mail.

Weet je pas later dan 07-07 wanneer je weg bent of geef je pas na 07-07 je vakantie pas door aan ons. Dan verwerken wij de afmeldingen zoals we dat normaal ook doen. Twee lessen per kaart mag je missen en de rest tellen we door.

 

 

 

Manege en Ruiterbond

 

Vanaf januari 2023 zijn de jaarlijkse kosten €21,- (te betalen in januari of voor nieuwe leden vanaf aanvang ponyrijden bij ons)

Hiervoor ontvang je het Manege ruiterbond magazin en ben je verzekerd vanaf dat je de deur uit gaat naar het ponyrijden bij ons totdat je weer thuis bent.

Wij zullen de verdere info spoedig aanvullen op onze website.

 

Dagbesteding

Dagbesteding

TIPS VOOR DE WINTER

– Wanneer het vriest trek gerust een skibroek over je rijbroek aan. (let op alleen bij vorst)
– Koude voeten. Een plastic zakje om je voeten kan helpen. Zorg er ook voor dat je laarzen niet te strak zitten, lucht is een goede isolatie.
– Bij de Boerenbond verkopen ze thermo-rijlaarzen. Deze vallen in prijs erg mee.
– Een regenjas over je paardrij-jas tegen de wind. Ponyrijden Patricia-jas is ook wind/waterdicht
– Trek meerdere lagen aan. Dit is erg belangrijk. Beter meerdere laagjes dan 1 dikke trui.
– Ook een muts op tijdens het poetsen helpt. De warmte kan dan niet makkelijk via het hoofd weg.

TIP: Onder het kopje Eigen merk kun je onze eigen kleding, vesten en mutsen vinden.

 

RAKKERLESSEN voor de allerkleinste

Voor onze kleine rakkers bieden wij Rakkerlessen aan. Deze zijn speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar t/m de leeftijd van 3 jaar. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons al instromen bij de beginnerslessen.

Bij Ponyrijden Patricia is alles begonnen met de pony Rakker. Zo zal het bij jullie kleine rakker oftewel kleine deugniet of klein boefje ook gaan beginnen met de Rakkerles. We willen een hele leuke ervaring meegeven aan kinderen om zo al vroeg op een plezierige manier in aanraking te komen met pony’s. Ze gaan dan lekker de pony een beetje borstelen en daarna een rondje op de rug van de pony rijden. Dit alles op een ongedwongen speelse manier. 

Een Rakkerles duurt een half uur en de kosten voor deze ervaring bedraagt €16,50. Ze hebben dan individueel les en je mag er als ouder bij blijven. Voor vragen neem gerust contact met ons op via de mail info@ponyrijdenpatricia.nl of 06-10768015. Onder het kopje Rakkerlessen kun je zelf een Rakkerles inplannen.

Eerste Waarderingssubsidie Rookvrije Generatie uitgedeeld

Wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid) heeft vanmiddag 27 mei de eerste waarderingssubsidie voor een rookvrij buitensportterrein uitgereikt aan Ponyrijden Patricia de Drie Elzen in Stiphout. Eigenaresse Patricia van Oorschot mocht een cheque van € 1.000,– in ontvangst nemen.

De gemeente Helmond wil het rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is al 20 jaar rookvrij en geeft daarmee het goede voorbeeld.

Het ontvangen bedrag wordt besteed aan een update van de theorielessen voor de jonge ruitertjes van de rijschool. De zelf ontwikkelde cursus “Een paard is geen fiets” krijgt nu een echt leerboekje dat de kinderen thuis met de ouders kunnen doornemen. In dit boekje wordt ook uitgelegd waarom pony’s en paarden helemaal niet van roken houden en dat roken in de buurt van hooi en stro ook erg gevaarlijk is.

Opening Kingdrive in Helmond

De pony’s van Ponyrijden Patricia openen op vrijdag 06 oktober de Kingdrive in Helmond

www.facebook.com/Hoefslag/posts/1473493362740850

Geknipt bij de pony’s

Fotografe Cindy Boselie trekt regelmatig Stiphout en Warande in om mensen die
op de gevoelige plaat vast te leggen en met hen een praatje te maken.

Ponyrijles op maat bij Ponyrijden Patricia

Patricia van Oorschot heeft al haar hele leven lang een passie voor paarden én zij houdt van kinderen. Haar ponyrijschool De Drie Elzen aan de Elsdonk is dan ook echt een plek waar liefde en plezier perfect samengaan, onder de terechte noemer Ponyrijden Patricia.