Corona maatregelen

 

Maatregelingen m.b.t. corona vanaf 11-01-2022

  • Publiek bij het sporten is helaas NIET toegestaan. Ook niet voor bij de longeerbak. Kom je kind brengen en ophalen. De juffen komen onze ruiters graag bij de poort ophalen.
  • Ruiters wassen hun handen met water en zeep als ze komen (minimaal 20 sec). Onze juffen zullen hier op letten.
  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt nog steeds: blijf thuis! Onze juffen zullen ook bij verdenking hiervan de ruiter weer naar huis sturen
  • 1,5 meter afstand is ten alle tijden verplicht
De lessen worden vanaf dinsdag 11-01 weer normaal opgepakt. Ook na 17.00 uur mag er dan weer les gegeven worden. De standaard normale planning gaat dan voor iedereen weer lopen. Heb je maandag 10-01 nog ponyrijles, dan geld de corona planning nog. 

 

Inschrijven nieuwe ruiters

Wij hebben weer plaats voor nieuwe ruiters die graag bij ons willen komen rijden. Neem gerust contact op voor een proefles of schrijf je direct in via onze website.

Tot snel.

Keurmerk

Met trots mag Ponyrijden Patricia het keurmerk Welzijn & Veiligheid dragen. 

 

 

Tarieven 2022

Leskaarten t/m 15 jaar €150,-

Leskaarten vanaf 16 t/m 17 jaar €165,-

Leskaarten volwassenen vanaf 18 jaar €185,-

Proeflessen €16,50

Rakkerlessen €16,50

 

 

TIPS VOOR DE WINTER

– Wanneer het vriest trek gerust een skibroek over je rijbroek aan. (let op alleen bij vorst)
– Koude voeten. Een plastic zakje om je voeten kan helpen. Zorg er ook voor dat je laarzen niet te strak zitten, lucht is een goede isolatie.
– Bij de Boerenbond verkopen ze thermo-rijlaarzen. Deze vallen in prijs erg mee.
– Een regenjas over je paardrij-jas tegen de wind. Ponyrijden Patricia-jas is ook wind/waterdicht
– Trek meerdere lagen aan. Dit is erg belangrijk. Beter meerdere laagjes dan 1 dikke trui.
– Ook een muts op tijdens het poetsen helpt. De warmte kan dan niet makkelijk via het hoofd weg.

TIP: Onder het kopje Eigen merk kun je onze eigen kleding, vesten en mutsen vinden.

 

RAKKERLESSEN voor de allerkleinste

Voor onze kleine rakkers bieden wij Rakkerlessen aan. Deze zijn speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar t/m de leeftijd van 3 jaar. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons al instromen bij de beginnerslessen.

Bij Ponyrijden Patricia is alles begonnen met de pony Rakker. Zo zal het bij jullie kleine rakker oftewel kleine deugniet of klein boefje ook gaan beginnen met de Rakkerles. We willen een hele leuke ervaring meegeven aan kinderen om zo al vroeg op een plezierige manier in aanraking te komen met pony’s. Ze gaan dan lekker de pony een beetje borstelen en daarna een rondje op de rug van de pony rijden. Dit alles op een ongedwongen speelse manier. De lessen zullen verzorgd worden door juf Kim.

Een Rakkerles duurt een half uur en de kosten voor deze ervaring bedraagt €15,-. Ze hebben dan individueel les en je mag er als ouder bij blijven. Voor vragen neem gerust contact met ons op via de mail info@ponyrijdenpatricia.nl of 06-10768015. We kunnen dan een ervaring voor jullie rakkertje inplannen.

Eerste Waarderingssubsidie Rookvrije Generatie uitgedeeld

Wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid) heeft vanmiddag 27 mei de eerste waarderingssubsidie voor een rookvrij buitensportterrein uitgereikt aan Ponyrijden Patricia de Drie Elzen in Stiphout. Eigenaresse Patricia van Oorschot mocht een cheque van € 1.000,– in ontvangst nemen.

De gemeente Helmond wil het rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is al 20 jaar rookvrij en geeft daarmee het goede voorbeeld.

Het ontvangen bedrag wordt besteed aan een update van de theorielessen voor de jonge ruitertjes van de rijschool. De zelf ontwikkelde cursus “Een paard is geen fiets” krijgt nu een echt leerboekje dat de kinderen thuis met de ouders kunnen doornemen. In dit boekje wordt ook uitgelegd waarom pony’s en paarden helemaal niet van roken houden en dat roken in de buurt van hooi en stro ook erg gevaarlijk is.

Opening Kingdrive in Helmond

De pony’s van Ponyrijden Patricia openen op vrijdag 06 oktober de Kingdrive in Helmond

www.facebook.com/Hoefslag/posts/1473493362740850

Geknipt bij de pony’s

Fotografe Cindy Boselie trekt regelmatig Stiphout en Warande in om mensen die
op de gevoelige plaat vast te leggen en met hen een praatje te maken.

Ponyrijles op maat bij Ponyrijden Patricia

Patricia van Oorschot heeft al haar hele leven lang een passie voor paarden én zij houdt van kinderen. Haar ponyrijschool De Drie Elzen aan de Elsdonk is dan ook echt een plek waar liefde en plezier perfect samengaan, onder de terechte noemer Ponyrijden Patricia.