Nieuwe groep volwassenen

Vanaf vrijdag 19-04 zullen we een nieuwe groep voor (beginnende) volwassenen gaan starten, deze les is van 9.30-11.00 uur. Aanmelden voor deze groep kan nog. Let wel op vol = vol

Op de donderdag avond hebben we eventueel ook nog enkele plekjes vrij voor volwassenen (vanaf 18 jaar) deze les is van 18.00-19.30 uur

 

Activiteiten meivakantie

In de meivakantie (22-04 t/m 05-05) willen we weer leuke activiteiten gaan plannen. Hou hiervoor de website in de gaten. Opgeven graag via app of mail bij Patricia.

Wat staat er al op de planning:

  • Western-lessen op 22-04 & 23-04 van 9.30-11.00 uur
  • Zit-lessen op 22-04 & 23-04 van 10.00-11.00 / 11.00-12.00 uur
  • Ponypimpen en wandelen 22-04 13.30-14.30 uur
  • Privé lessen, Longeer-lessen, Balkjes les kan op de volgende data/ tijd 22-04 14.30-15.30 & 23-04 10.30-11.30  & 30-04 11.30-12.30 & 02-05 13.30-14.30 / 14.30-15.30

 

Artikel Ponykamp 2024

 

Wie is de snoepjes dief?

Jaarlijks ponykamp van Ponyrijden Patricia dit jaar in het teken van ‘het grote Mysterie’

Na de vergadering over het jaarlijkse ponykamp werd er door de kampleiders bij Ponyrijden Patricia een eigenaardige ontdekking gedaan. Een grote ton waarin een voorraad aan paardensnoepjes in zat werd op een enkel snoepje na leeg aangetroffen. Het lijkt erop dat een dief is geweest!

De kampleiders zijn verbijsterd. De verdwenen voorraad is te groot om door één pony opgepeuzeld te zijn, en behalve de kampleiders was er niemand anders op het terrein die avond. Wie is de dief en hoe is deze misdaad gepleegd? Deze vragen zullen tijdens het aankomende ponykamp centraal staan. Ponyrijden Patricia roept alle jonge detectives en speurneuzen op om hen deze zomer te helpen dit mysterie te ontrafelen.

De kamp deelnemers zullen vijf dagen lang de missie hebben om het raadsel van de verdwenen paardensnoepjes op te lossen. Door middel van puzzels en opdrachten zullen de kinderen de sporen ontdekken die ze hiervoor nodig hebben. Kinderen van alle leeftijden, met of zonder paard rijvaardigheden, zijn welkom om zich op te geven. Wie wordt de Sherlock Holmes van de ponywereld en ontdekt het geheim?

Aanmelden en het vinden van meer informatie kan op de website van Ponyrijden Patricia. Geïnteresseerden zijn welkom bij de rijschool aan de Elsdonk om daar vragen te stellen en om de folder van het kamp mee te nemen.  

 

Door Kenna Peeters

Ponykamp 2024

Het thema is bekend: Het Grote Mysterie. Dit word weer een ontzettend gaaf kamp… Wil je mee? Geef je dan snel op via het kopje Ponykamp.

Het team is ook weer compleet en de eerste vergadering zit er alweer op. We hebben er al helemaal zin in.

Wil je wat extra flyers voor je vriendje of vriendinnetje? Dat kan geen probleem, vraag even aan je juf of ze er een paar voor je pakt.

Zomervakantie 2024

Geef VOOR 28-06-2024 door wanneer je in de zomervakantie weg bent en dus niet komt ponyrijden en wij bevriezen dan je leskaart voor deze periode. Dit kun je ALLEEN via de mail doen, info@ponyrijdenpatricia.nl, je krijgt dan een bevestiging wanneer de vakantie genoteerd staat bij ons. Alles wat na 28-06 bij ons binnen komt, dus vanaf 29-06-2024, verwerken wij als een normale afmelding. Dus 1 les per kaart mag je missen en de rest word doorgeteld/ afgestreept van de leskaart. Wanneer je via app/ sms de vakantie doorgeeft word deze ook verwerkt zoals normaal en de lessen worden dan niet bevroren. 

Extra rijden in de zomervakantie

Tijdens een zomervakantie heb je kans om je kennis wat te verbreden voor wat betreft het ponyrijden of verzorgen van pony’s

Je kunt een extra les plannen of denk eens aan een privé les. Vraag naar de mogelijkheden bij je juf of aan Patricia

 

Keurmerk

Met trots mag Ponyrijden Patricia het keurmerk Welzijn & Veiligheid dragen.

 

 

Slecht weer

Wanneer het erg slecht weer is tijdens je les wijken we uit naar theorie les. Dit kan zijn met de pony erbij of in de kantine. We pakken dan een onderwerp wat aansluit bij hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent in je les.

Denk dan aan de benamingen van een zadel/ hoofstel, figuren in de bak, bakregels, gedrag paarden etc etc. Erg leerzaam en een goede aanvulling op je kennis en het verder komen met ponyrijden. Ook erg leuk om te geven voor de juffen weer iets anders!

TIPS VOOR DE WINTER

– Wanneer het vriest trek gerust een skibroek over je rijbroek aan. (let op alleen bij vorst)
– Koude voeten. Een plastic zakje om je voeten kan helpen. Zorg er ook voor dat je laarzen niet te strak zitten, lucht is een goede isolatie.
– Bij de Boerenbond verkopen ze thermo-rijlaarzen. Deze vallen in prijs erg mee.
– Een regenjas over je paardrij-jas tegen de wind. Ponyrijden Patricia-jas is ook wind/waterdicht
– Trek meerdere lagen aan. Dit is erg belangrijk. Beter meerdere laagjes dan 1 dikke trui.
– Ook een muts op tijdens het poetsen helpt. De warmte kan dan niet makkelijk via het hoofd weg.

TIP: Onder het kopje Eigen merk kun je onze eigen kleding, vesten en mutsen vinden.

 

 

Manege en Ruiterbond

 

Vanaf januari 2024 zijn de jaarlijkse bond kosten €24,- (te betalen in januari of voor nieuwe leden vanaf aanvang ponyrijden bij ons)

Hiervoor ontvang je het Manege ruiterbond magazin en ben je verzekerd vanaf dat je de deur uit gaat naar het ponyrijden bij ons totdat je weer thuis bent.

 

 

Dagbesteding

We zijn druk bezig met het starten van een dagbesteding in de ochtenden.

Tropenrooster

Wij hanteren een tropenrooster bij onze lessen vanaf 30 graden.

Wat houd een tropenrooster precies in: – We rijden dan zonder zadel zodat het voor de pony’s minder warm is. – De pony’s krijgen geen peesbeschermers om. – Onze ruiters mogen in een korte broek komen rijden met gymschoenen. LET OP GEEN SLIPPERS. Kom je wel met slippers dan mag je de ruiterzone niet in. Een cap blijft verplicht. – Het kan zijn dat we waterspelletjes gaan doen en je dus een beetje nat word tijdens je les.

TIP: neem een bidon met water mee zodat je na of tijdens de les extra kan drinken.

 

RAKKERLESSEN voor de allerkleinste

Voor onze kleine rakkers bieden wij Rakkerlessen aan. Deze zijn speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar t/m de leeftijd van 3 jaar. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons al instromen bij de beginnerslessen.

Bij Ponyrijden Patricia is alles begonnen met de pony Rakker. Zo zal het bij jullie kleine rakker oftewel kleine deugniet of klein boefje ook gaan beginnen met de Rakkerles. We willen een hele leuke ervaring meegeven aan kinderen om zo al vroeg op een plezierige manier in aanraking te komen met pony’s. Ze gaan dan lekker de pony een beetje borstelen en daarna een rondje op de rug van de pony rijden. Dit alles op een ongedwongen speelse manier.

Een Rakkerles duurt een half uur en de kosten voor deze ervaring bedraagt €18,50. Ze hebben dan individueel les en je mag er als ouder bij blijven. Voor vragen neem gerust contact met ons op via de mail info@ponyrijdenpatricia.nl of 06-10768015. Onder het kopje Rakkerlessen kun je zelf een Rakkerles inplannen.

Eerste Waarderingssubsidie Rookvrije Generatie uitgedeeld

Wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid) heeft vanmiddag 27 mei de eerste waarderingssubsidie voor een rookvrij buitensportterrein uitgereikt aan Ponyrijden Patricia de Drie Elzen in Stiphout. Eigenaresse Patricia van Oorschot mocht een cheque van € 1.000,– in ontvangst nemen.

De gemeente Helmond wil het rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is al 20 jaar rookvrij en geeft daarmee het goede voorbeeld.

Het ontvangen bedrag wordt besteed aan een update van de theorielessen voor de jonge ruitertjes van de rijschool. De zelf ontwikkelde cursus “Een paard is geen fiets” krijgt nu een echt leerboekje dat de kinderen thuis met de ouders kunnen doornemen. In dit boekje wordt ook uitgelegd waarom pony’s en paarden helemaal niet van roken houden en dat roken in de buurt van hooi en stro ook erg gevaarlijk is.

Opening Kingdrive in Helmond

De pony’s van Ponyrijden Patricia openen op vrijdag 06 oktober de Kingdrive in Helmond

www.facebook.com/Hoefslag/posts/1473493362740850

Geknipt bij de pony’s

Fotografe Cindy Boselie trekt regelmatig Stiphout en Warande in om mensen die
op de gevoelige plaat vast te leggen en met hen een praatje te maken.

Ponyrijles op maat bij Ponyrijden Patricia

Patricia van Oorschot heeft al haar hele leven lang een passie voor paarden én zij houdt van kinderen. Haar ponyrijschool De Drie Elzen aan de Elsdonk is dan ook echt een plek waar liefde en plezier perfect samengaan, onder de terechte noemer Ponyrijden Patricia.