Tips voor de winter:

– Wanneer het vriest trek gerust een skibroek over je rijbroek aan. (let op alleen bij vorst)
– Koude voeten. Een plastic zakje om je voeten kan helpen. Zorg er ook voor dat je laarzen niet te strak zitten, lucht is een goede isolatie.
– Bij de Boerenbond verkopen ze thermo-rijlaarzen. Deze vallen in prijs erg mee.
– Een regenjas over je paardrij-jas tegen de wind. Ponyrijden Patricia-jas is ook wind/waterdicht
– Trek meerdere lagen aan. Dit is erg belangrijk. Beter meerdere laagjes dan 1 dikke trui.
– Ook een muts op tijdens het poetsen helpt. De warmte kan dan niet makkelijk via het hoofd weg.

De activiteitenkalender is aangepast.

In de carnavals vakantie hebben we weer leuke extra activiteiten op de planning staan. Wees er snel bij want vol = vol.

Informatie over de carnavalsactiviteiten:

Op 14-02-2021 gaan we een wedstrijdje/ meetmoment organiseren. Er kunnen maar maximaal 40 ruiters deelnemen dus geef je snel op via de mail. We delen jou dan samen met je juf in op jou niveau. Je kunt hierbij de pony aangeven waar je graag je wedstrijd op wilt rijden, hierbij geld dat de pony maar een maximaal aantal ruiters kan hebben op zo’n dag wie het eerste is heeft hierin geluk. Wanneer de pony vol zit dan delen we je op een andere pony in. De starttijden en indelingen komen in de week voor de wedstrijd per mail jou kant op. De kosten zijn twee lessen van je leskaart daar zit eten, drinken, een prijs en de punten om weer aan te oefenen bij in begrepen. Aan deze wedstrijd kan iedereen aan mee doen ongeacht het niveau.

Op 16-02 en 18-02 zijn er mogelijkheden in de ochtend voor een privé les, longeer/grondwerk les, proefles of een buitenrit van 2 uur voor beginners. Opgeven graag via de mail.

Op 17-02-2021 hebben we weer een spring-les gepland staan. Van 11.00-12.30 uur voor de kleine pony’s (VOL) en van 12.30-14.00 uur voor de grote pony’s. Opgeven graag via de mail vol = vol. De kosten voor de spring-les zijn 1 les van je leskaart.

Op 19-02-2021 zijn er in de ochtend mogelijkheden voor een privé les, proeflessen of een buitenrit van 2 uur voor penny ruiters. vol = vol opgeven graag via de mail.

Op 15-02 en 21-02 kun je jezelf weer opgeven voor een buitenrit van 2 uur voor de gevorderde ruiters: op 15-02 van 14.00-16.00 uur en 21-02 van 10.00-12.00 uur. vol = vol opgeven graag via de mail.

Kosten voor een longeer/ grondwerk-les zijn twee lessen van je kaart en duurt 45 min. met maximaal 2 deelnemers. Een proefles kost €15,-, de kosten voor een buitenrit van 2 uur incl. poetsen zijn twee lessen van je leskaart en een privé les kost €30,-.

Corona maatregelen: Up-date (15-12-2020)
er verandert voor ons niets!

– Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de les. Dit houdt in dat vooraf aan ruiters gevraagd wordt of zij geen gezondheidsklachten hebben die passen bij het coronavirus.
– Na afloop van de les, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van 4 personen.
– Ruiters moeten de accommodatie verlaten zodra zij klaar zijn met hun les.
– Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij de paardensportactiviteiten. Dus helaas bij ons ook nog steeds niet.
– Het dragen van mondkapjes is een dringend advies voor binnenaccommodaties, omdat wij vooral buiten zijn hoeft dit bij ons niet. Het is natuurlijk aan iedereen zelf om dit wel of niet te doen. Ze geven aan vanaf een leeftijd van 13 jaar.
– Kinderen en jongeren tot 17 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
– Kinderen met klachten blijven nog steeds thuis!
– Voor de volwassenen geldt dat er in een groep van 2 les gegeven mag worden, exclusief de juf. Zij houden zich goed aan de 1,5 meter.
– Nog steeds geldt het niet aaien van andere pony’s en paarden dan alleen die van jezelf.
– Het aaien van de hondenen katten is niet toegestaan.

De poort blijft helaas gesloten tot we weer publiek mogen ontvangen van de overheid.

Ouders mogen vanaf 29-09 niet meer naar trainingen en lessen van hun kinderen komen kijken. Ouders en/ of begeleiders kunnen tussendoor naar huis gaan of bijvoorbeeld in de auto wachten.

Ook bij de longeerbak mag geen publiek of toeschouwer gaan zitten of staan. Het is dus alleen de bedoeling om de ruiter te brengen en te halen. Zorg ervoor dat ze niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn. Wanneer enkele ouders staan te wachten voor het ophalen graag zorgen dat de 1,5 meter regel wordt gehanteerd.

– ruiters was je handen met water en zeep als je komt en was je handen als je weer naar huis gaat (minimaal 20 sec). Onze juffen zullen hier ook op letten of onze ruiters dit doen.
– alle ruiters houden zoveel als mogelijk afstand van elkaar
– de juffen en personeel zorgen, voor zover dat kan, voor voldoende afstand met de ruiters. De juffen zullen dus ook geen handen en knuffels geven.
– onze juffen zullen bij eventuele klachten niet komen lesgeven, dan wordt er uiteraard voor vervanging gezorgd.
– knuffelen en aaien is alleen toegestaan bij je eigen lespony. Ga dus niet de andere pony’s aanraken.
– het dragen van handschoenen (mogen gewoon paardrijhandschoenen zijn) is voor de ruiters helaas nog steeds verplicht.
– bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis! Onze juffen zullen ook bij verdenking hiervan de ruiter weer naar huis sturen
– bij de beginnerslessen zullen de juffen de pony’s opzadelen en dus ook de spullen pakken
– bij de pennylessen en gevorderde lessen zal steeds maar 1 ruiter in de zadelkamer mogen voor de spullen te pakken
– heeft iemand in het gezin koorts, kom dan niet ponyrijden

Nieuw bij Ponyrijden Patricia RAKKERLESSEN

Voor onze kleine rakkers bieden wij Rakkerlessen aan. Deze zijn speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar t/m de leeftijd van 3 jaar. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons al instromen bij de beginnerslessen.

Bij Ponyrijden Patricia is alles begonnen met de pony Rakker. Zo zal het bij jullie kleine rakker oftewel kleine deugniet of klein boefje ook gaan beginnen met de Rakkerles. We willen een hele leuke ervaring meegeven aan kinderen om zo al vroeg op een plezierige manier in aanraking te komen met pony’s. Ze gaan dan lekker de pony een beetje borstelen en daarna een rondje op de rug van de pony rijden. Dit alles op een ongedwongen speelse manier. De lessen zullen verzorgd worden door juf Kim.

Een Rakkerles duurt een half uur en de kosten voor deze ervaring bedraagt €15,-. Ze hebben dan individueel les en je mag er als ouder bij blijven. Voor vragen neem gerust contact met ons op via de mail info@ponyrijdenpatricia.nl of 06-10768015. We kunnen dan een ervaring voor jullie rakkertje inplannen.

Eerste Waarderingssubsidie Rookvrije Generatie uitgedeeld

Wethouder Cathalijne Dortmans (Jeugd, Onderwijs en Gezondheid) heeft vanmiddag 27 mei de eerste waarderingssubsidie voor een rookvrij buitensportterrein uitgereikt aan Ponyrijden Patricia de Drie Elzen in Stiphout. Eigenaresse Patricia van Oorschot mocht een cheque van € 1.000,– in ontvangst nemen.

De gemeente Helmond wil het rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is al 20 jaar rookvrij en geeft daarmee het goede voorbeeld.

Het ontvangen bedrag wordt besteed aan een update van de theorielessen voor de jonge ruitertjes van de rijschool. De zelf ontwikkelde cursus “Een paard is geen fiets” krijgt nu een echt leerboekje dat de kinderen thuis met de ouders kunnen doornemen. In dit boekje wordt ook uitgelegd waarom pony’s en paarden helemaal niet van roken houden en dat roken in de buurt van hooi en stro ook erg gevaarlijk is.

 

Opening Kingdrive in Helmond

De pony’s van Ponyrijden Patricia openen op vrijdag 06 oktober de Kingdrive in Helmond

www.facebook.com/Hoefslag/posts/1473493362740850

 

Geknipt bij de pony’s

Fotografe Cindy Boselie trekt regelmatig Stiphout en Warande in om mensen die
op de gevoelige plaat vast te leggen en met hen een praatje te maken.

Ponyrijles op maat bij Ponyrijden Patricia

Patricia van Oorschot heeft al haar hele leven lang een passie voor paarden én zij houdt van kinderen. Haar ponyrijschool De Drie Elzen aan de Elsdonk is dan ook echt een plek waar liefde en plezier perfect samengaan, onder de terechte noemer Ponyrijden Patricia.