Lessen

Rakkerlessen

Voor onze kleine rakkers bieden wij Rakkerlessen aan. Deze zijn speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar t/m de leeftijd van 3 jaar. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen bij ons al instromen bij de beginnerslessen.

Bij Ponyrijden Patricia is alles begonnen met de pony Rakker. Zo zal het bij jullie kleine rakker oftewel kleine deugniet of klein boefje ook gaan beginnen met de rakker-les. We willen een hele leuke ervaring meegeven aan kinderen om zo al vroeg op een plezierige manier in aanraking te komen met pony’s. Ze gaan dan lekker de pony een beetje borstelen en daarna een rondje op de rug van de pony rijden. Dit alles op een ongedwongen speelse manier.

Een rakker-les duurt een half uur en de kosten voor deze ervaring bedragen €18,50. Ze hebben dan individueel les en je mag er als ouder bij blijven. Voor vragen neem gerust contact met ons op via de mail info@ponyrijdenpatricia.nl of 06-10768015.

Een Rakker-les is eenvoudig te boeken onder het kopje Rakkerlessen.

Pennylessen

Deze lessen zijn bedoeld voor onze kleine ruitertjes die al zo goed zijn dat ze los kunnen rijden en de beginnersles zijn ontgroeit. Wij plaatsen deze ruiters samen in klein groepje en zij gaan op een speelse manier leren ponyrijden. De juffen die deze lessen verzorgen kun je zien bij lestijden, in de titel bij de juf zie je wie er een pennyles kan geven. Voor wie hiervoor in aanmerking komt krijgt een berichtje.

Beginnerslessen

Vanaf 4 jaar kun je bij ons al op ponyrijden. De les bestaat uit twee ruiters, een pony en een juf. We beginnen al onze lessen met het verzorgen van de pony. Hierover leer je dan precies welke borstels je waarvoor gebruikt. Wij vinden het verzorgen en het knuffelen van de pony’s erg belangrijk. Zo leer je wat er allemaal bij komt kijken en hoe je met de pony moet omgaan. Je leert elkaar zo goed kennen voor je ook echt op je pony gaat rijden. Daarna zadelen we samen de pony op en gaan we lekker ponyrijden. Ook hier leer je precies hoe je communiceert met je pony en wat hier allemaal voor nodig is. Na de les word er ook nog na verzorgd. Je neemt altijd iets lekkers voor je pony mee om dit na je les als beloning te kunnen geven, denk daarbij aan een wortel, appel, paardensnoepjes of een stukje oud brood.
Ben je nog geen 4 jaar en wil je toch al kennismaken met pony’s dan is de Rakkerles echt iets voor jou. Hierover vind je meer informatie onder het kopje Rakkerlessen.

Gevorderde lessen

De gevorderde lessen bestaan uit maximaal 9 ruiters. De les duurt 1,5 uur inclusief het poetsen. Kom je hiervoor in aanmerking zal de juf dit aan je doorgeven. Ben je nieuw bij Ponyrijden Patricia? Dan is het verstandig om eerst een proefles aan te vragen zodat we kunnen kijken hoever je bent en in welke groep we je kunnen plaatsen. Je mag altijd even bellen of een mail sturen voor meer informatie.

Volwassen lessen

Vanaf 18 jaar kun je bij ons in de volwassen les komen rijden. Deze zijn op dinsdag middag 13.30-15.00 en donderdag avond 18.00-19.30. Kosten voor de volwassen lessen zijn €21,50

Privé lessen

Privé lessen voor kinderen en volwassenen zijn mogelijk. De kosten voor kinderen t/m 17 jaar zijn €40,- en voor de volwassenen vanaf 18 jaar zijn €45,-.Voor de mogelijkheden en tijden neem contact op met Patricia via e-mail.

 

Longeerles/ grondwerk

Leuk om eens kennis te maken met een pony op de grond. Hoe werkt dat nu longeren en de pony sturen vanaf een afstand. Dit alles leer je tijdens een longeer/ grondwerk les. Hiervoor schrijven we twee lessen van je kaart af.

Buitenrijden

Vind je het leuk om eens een buitenrit te maken.  Wij bieden deze aan op afspraak. De duur van de buitenrit is 2 uur inclusief het poetsen en opzadelen vooraf. Voor de buitenrit worden twee lessen van je leskaart afgeschreven. Ben je niet ingeschreven bij ons en les je dus niet wekelijks, dan zijn de kosten voor kinderen €40,- en voor volwassenen €45,-. De buitenrit gaat door bij voldoende animo. Een privé rit kan ook dan zijn de kosten maal twee.

 

Springlessen

Springlessen worden verzorgd door juf Sky. Mocht hier interesse voor zijn kun je dat aangeven bij Patricia. Op woensdag en zaterdag zijn hier mogelijkheden voor.